,

Moutmarka

En liten tur på Tjøme. Moutmarka ligger i Færder Nasjonalpark, og er et lite,avgrenset område, helt sør på Tjøme.

Jeg hadde ingen vidløftige planer for dagen, kun å gjøre meg kjent i området. Man kan starte turer i Moutmarka fra forskjellige steder. Jeg kjørte ganske langt sør, til en parkeringsplass nær den store parkeringa ved Verdens ende.

Stiene i marka er godt merket, med både skilt i stikryssene og blåmerking mellom disse. Jeg valgte å følge en rundløype på ca. 3 kilometer. Til å begynne med går den i skog, løvskog sådan. Det ble faktisk nesten et problem. Siden det var langt ut i november hadde trærne mistet alt løvet sitt. Det lå på bakken og gjorde det vanskelig å se stien enkelte steder.

Etter å ha gått nordover til Mokjerka går man over på en sti som går ut mot kysten og sørover igjen. Området er preget av svaberg og rullesteiner om hverandre. Muligheter for camping er det også enkelte steder.

Stien sørover kan man velge å bryte av på flere steder, men jeg fulgte den helt ned til Skåetangen, et fint utsiktspunkt på et stort nes. Herfra var det fin utsikt over mot Sandefjord kommune i øst. Den andre veien så man Færder fyr, og betraktelig nærmere, Verdens ende på andre siden av en liten bukt.

Jeg ruslet videre mot Verdens ende via et bebygd område. På Verdens ende var det såpass mye folk at jeg bare nøyde meg med å ta det obligatoriske bildet av vippefyret der, før jeg ruslet tilbake til bilen.

Kart:

Bilder:

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar