,

Fauskofjellet

Endelig tilbake i Numedal igjen. Fauskofjellet stod for tur. Det er flere måter å angripe dette fjellet på. Det vanligste er kanskje vestfra, fra Smådøldalen. Da blir det korte, men bratte turer, og muligens noe uveisomt, for det ser…
,

Breidsethovda

Dette skulle vise seg å bli en enkel tur opp på en ikke altfor høy topp. Jeg har jo tidligere sett over mot Breidsethovda fra både Hallandsfjell og Byggjingen. Nå var det på tide å legge turen dit. Jeg kjørte inn Åsbøsterdalen så…
,

Byggjingen

Fra Eidsfjellet hadde jeg mot nord sett et fjell som pekte seg ut som et fint turmål. Det var Byggjingen, et fjell helt sør i det lille fjellområdet mellom Numedal og Åsbøseterdalen. Jeg kjørt inn veien forbi Juvsgrend og burde ha parkert…
,

Hallandsfjellet

Helgens tur gikk til Hallandsfjellet, rett sør for Rødberg. Jeg kjørte opp på fjellet på vestsiden og parkerte rett nedenfor Gvamsetra. Derfra gikk resten av turen til fots. Jeg kunne følge en hyttevei et stykke, men ble ledet ut i…
,

Brennatten og Gampegrønatten

På tide å ta en ny topp fra lista over primærfaktor større enn 250 meter i Buskerud. Siden det var godt vær denne dagen fristet det mest med en tur til fjells. Valget falt på Brennatten i Nore og Uvdal. Brennatten ligger i et lite,…
,

Skinnuten

Tidligere i sommer var jeg en tur innom Solheimstulen i Nore og Uvdalsammen med fadern. Da fikk jeg se en fjelltopp i sør som jeg tenkte kunne være verdt et besøk. Det besøket skulle jeg få til i dag. Jeg klarte ikke å finne ut på forhånd…
, , ,

Eidsfjellet

Eidsfjellet, helt nord på Vegglifjell var dagens turmål. Jeg kjørte opp mot hyttelandsbyen på Vegglifjell, og derfra bort en idyllisk fjellvei til hyttegrenda Roe. Fra Roe går det blåmerka sti helt til toppen av Eidsfjellet. Det første…
, , ,

Skagsåsen

Like nord for Veggli ligger Skagsåsen, og hvis du kjører nordover ser det på et tidspunkt ut som om veien skal gå rakt inn i berget. Men den snor seg rundt ved Kravikfjorden. Denne toppen ville jeg opp på. Jeg kjørte inn Vergjedalen,…
, ,

Skarpenord

Skarpnor er en karakteristisk fjelltopp på østsiden av Tunhovdfjorden. Jeg har sett den flere ganger fra bil, men aldri vært oppe på den. Det skulle jeg gjøre noe med i dag. Det var vanskelig å finne veier inn i terrenget som kunne…