, ,

Tur til Sirikirke og Vestknabben

Jeg hadde i utgangspunktet tenkt til å komme meg opp på et par nye topper i Finnemarka denne dagen. Men siden jeg helst vil at mine 1.bestigninger skal foregå i pent vær, ble det heller en tur til de gode gamle toppene Vestknabben (577 moh.) og Sirikirke (635 moh.), siden været var vekslende.


Det er relativt godt utvalg av startmuligheter på en tur til disse toppene. Alt avhenger av hvor langt du vil gå. Jeg valgte den enklest løsninga og kjørte bilen inn til Fisketretjern. Derfra er det en grei runde på drøyt 8 km langs blåmerka stier. Jeg valgte å ta runden «mot klokka» og gikk til Vestknabben først. Det regnet litt da jeg startet, og det hadde regnet en del de foregående dagene så det var rimelig vått i terrenget. Jeg sleit litt med å finne riktig sti til å begynne med, så jeg kom litt ut av kurs. Det endte med at jeg måtte finne fram kartet for å orientere meg litt. Med slitt kart eksponert for regnvær tok det ikke lang tid før jeg stod med en kartflik i hver hånd. Lite visste jeg da at dette bare var begynnelsen på dagens ødeleggelser. Jeg kom meg greit inn på rett kurs igjen og var kort tid senere på Vestknabben. Været innbød ikke til noen rast, men de obligatoriske bildene ble tatt før jeg snudde og gikk samme vei tilbake, mot Sirikirke.

 

Terrenget mot Sirikirke er hele tiden småkupert, og vegetasjonen er stort sett åpen høylandsskog med en del myrer. Jeg synes dette er et trivelig område. Men idyllen, og støvelen, sprakk da jeg rett før jeg kom til Sirikirke klarte å gå av sålen på den høyre støvelen min.  Det var vel strengt tatt ikke uventet at dette kunne skje. Støvelparet er i alle fall ti år gammelt, og mye brukt, men ergerlig likevel. Gledelig nok var det ikke veldig vanskelig å gå med såleløs støvel, så jeg kom meg greit fram til Sirikirke. Der var jeg ikke alene. En familie i tre generasjoner, og medfølgende hund, hadde okkupert toppen. Siden jeg har vært på Sirikirke mange ganger før og kjenner utsikten derfra, gjorde jeg rask vendereis og satte kursen mot bilen.

For andre, som kommer dit for første gang, må dere ta dere tid til å nyte utsikten mot Knutefjell, Blefjell, Vestfossen, Holtefjell, Hokksund og Norefjell. Nede ved bilen fikk jeg mulighet til å studere skaden på støvlene bedre, og det viste seg at også venstre støvel er i ferd med å miste sålen sin. Så det som er sikkert nå, er at neste tur går til sportsbutikken.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar