, , ,

Fisketur til Nebergdammen

For en gangs skyld bestemte jeg meg for å la behovet for å komme meg til topps ligge. Nå hadde jeg mer lyst til å finne fram fiskestanga igjen. Det har vært lenge siden sist. Aller helst ville jeg ha dratt opp på fjellet, men andre forpliktelser gjorde det vanskelig. Da fikk det bli en tur i nærområdet. Jeg bestemte meg for å prøve Nebergdammene på Mjøndalsskogen. Mjøndalen Jeger- og Fiskerforening har kultivert mange vann her inne, så sjansene for fangst skulle være gode.

Jeg tok bilen og kjørte inn Slettfjellveien til Fisketretjerna. Betalte relativt gladlig de 50 kronene som de skal ha for kjøring på veien. Turen bort fra parkeringsplassen til Nebergdammen er ikke lang, og går hovedsaklig på ei grei traktorslepe. Når man kommer forbi Gosen drar slepet i annen retning enn det jeg skulle, så jeg fortsatte på sti til den sør-vestre enden av Nebergdammen. Jeg visste ikke hvordan leirmulighetene var i den enden av vannet, men det første kom kom til var en ypperlig leirplass. All videre leting etter et sted å slå opp teltet var unødvendig. Jeg var mer fristet av å gjøre klar fiskestanga enn å sette opp telt, så da ble det fisking med en gang. Spinner var det foretrukne agnet denne gangen, og det tok ikke lang tid før den første satt i bunnen. Etter at dette hadde gjentatt seg to ganger til, og kastene i mellom ikke hadde gitt uttelling ble det bytte av taktikk; bort med sluk og spinner og fram med markklysa. Da ble det fart i sakene. Abboren beit mer enn villig, og det tok ikke lang tid før jeg hadde 10 lighter-stor abborer på land. Men kvelden ség på og det begynte å bli mørkt og jeg trøtt, så det var på tide å få opp teltet. Mens jeg styret med det hadde en pen ørret funnet veien til snøret mitt og reddet dermed kvelden for meg. For uansett hvor moro det er å få fisk på kroken, så blir abborene bare som støy å regne. Det er ørreten som er morsom å fiske.

Natta forløp uten de store hendelsene. De underjordiske tasset rundt teltet natta gjennom og drev med sitt, mens jeg sov rimelig greit inne i teltet. Jeg hadde for en gangs skyld funnet en teltplass som både var plan og uten røtter og stein som stakk opp. Så da jeg våknet neste morgen var kroppen løs og ledig.

Det ble ikke tid til annet enn nedpakking og utmarsj den dagen. Og det var helt greit. 10 små abbor og en ørret på 700 gram var en helt grei start på fiskesesongen. Det blir nok ikke lenge til neste fisketur.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar