,

En tur til Haukås på vei hjem fra jobb

Siden jeg likevel krysser Haukås hver dag når jeg går hjem til Konnerud etter jobb, så tenkte jeg det var greit å ta en tur bortom toppunktet nå, slik at jeg kunne få en registrering på denne også. Nå skal det sies at i løpet av et år er jeg jo bortom toppen et tosifret antall ganger.

Men nå er jeg i ferd med å avslutte listen over topper i Drammen med primærfaktor over 100 m, så da ble det en egen tur for den anledningen. Det er flere stier som leder opp til Haukås fra Drammen. Valget står ofte mellom å gå opp på høyre eller venstre side av Haukåsbakken. Jeg valgte veien på høyre side, som kalles Gamlebakken fordi det var den gamle hovedveien til Konnerud, før motorisert ferdsel ble vanlig. Det er jevn grei stigning hele veien. I løpet av 3,5 kilometer stiger man ca. 320 meter. Toppen har en veldig bra utsikt mot de nedre delene av Lier, og også innover mot Oslo. Utsikten ned til Drammen er også bra, men hadde vært bedre om noen tok en runde med motorsaga.
Fra toppen og hjem var det ca. 2 kilometer med slak nedoverbakke.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar