Dagens mål var Gunhildrudknatten, vest for Eikeren. Jeg hadde tenkt å kjøre bilen opp Mastebogen ved Hakavika, men da jeg kom dit ble jeg lang i maska; veien var stengt med bom. Det var heller ikke mulig å betale seg forbi den. I følge kartet skulle ikke bommen vært der, men det var det tydeligvis ingen som hadde fortalt den. Det var uansett ingen ting jeg kunne gjøre med saken, og jeg var heller ikke mentalt klar for å gå Mastebogen til fots, så jeg snudde bilen og tenkte ut et annet turmål.

Valget falt på Hafella, en kolle i Holtefjells nordøstre hjørne. Jeg kjørte til Bingen og tok inn Bråkedalen. Her var det også bom, men av den typen man kan passere mot en liten slant penger, 40 kroner for å være nøyaktig. Veien fulgte jeg til dens ende. Da befinner man seg på vestsiden av Hafella. Jeg kunne nesten se opp til toppen fra parkeringsplassen.

Siden jeg i utgangspunktet ikke hadde tenkt meg hit i dag, så hadde jeg ikke gjort noen forarbeid om toppen. Jeg visste ikke noe om hensiktsmessige måter å komme seg til topps på. Kartene jeg hadde tilgang til indikerte ikke noen sti til toppen, så jeg blinka meg ut en trassé rett opp vestsiden av kollen. Det er snakk om 200 høydemeters stigning i relativt bratt terreng, og jeg måtte flere ganger ta armene i bruk også for å hale meg opp. Men det var i og for seg en grei skuring å gjøre det på den måten, for jeg kom meg opp uten altfor mye bry. Hafella har et relativt stort toppområde, og jeg kom opp på i den nordlige enden. Selve toppunktet ligger langt syd på dette området, så jeg ruslet i den retningen. Jeg vil anbefale å bruke litt tid på utforske toppområdet, for utsikten varierer fra sted til sted, og vil du ha med deg alt så får du ikke det på et sted. Og det er relativt god utsikt i alle retninger, så det er definitivt verdt å bruke litt tid på å få med seg alt.

Jeg fikk skrevet meg inn i boka på toppen, og oppdaget som jeg så mange ganger har gjort tidligere at der hvor jeg har valgt en løype gjennom bushen, så finnes det et enklere alternativ på sti. Jeg fulgte den stien ned igjen, og kunne konstatere at jeg kunne spart en del tid om jeg hadde visst om den før jeg gikk rett opp lia. Men jeg hadde en fin tur opp, så jeg skal ikke klage.

Alt-i-alt en veldig fin tur som trygt kan anbefales. Turen var 3 kilometer lang, og gikk unna på 1 time og 10 minutter.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar