Denne gangen kunne jeg faktisk starte turen hjemme på trappa. Målet for turen var Damåsen, en halvtimes gange hjemmefra. Damåsen ligger rett syd for Stordammen, og er en høyde jeg har vært over mange ganger i barndommen.

Men det er vel godt over 20 år siden jeg var der sist, så et nytt besøk var på sin plass. Jeg krysset det sentrale Konnerud og kom forbi Konnerud skole, hvor jeg tilbragte 6 år på skolebenken for en haug med år siden (nærmere 30). Videre gikk turen forbi den gamle kinoen som viste Olsenbanden- og Bud Spencer-filmer da jeg var ung. Nå er det omklassifisert til bydelshus, og sikkert andre ting som foregår der. Stordamme ligger rett bak bydelshuset, og rett bak Stordammen igjen starter bakkene opp til toppen av Damåsen. Det er ikke verdens lengste motbakke, men det er drøyt 120 høydemetre som må forseres. Det gikk greit på fin sti, og da bakkene flatet ut oppe på åsen, var det bare en ørliten smett inn mot øst for å nå selve toppunktet. Litt utsikt sydover mot Vestskogen er det nå på grunn av et ganske nytt hogstfelt som har kommet til på syd- og vestsiden av åsen.
Ned igjen fulgte jeg dette hogstfeltet til jeg kom til bebyggelsen igjen, og da var det bare å følge gamle, kjente veier hjem igjen.
Turen var på 6,5 kilometer og gikk unna på 1 time og 20 minutter.

 

Bilder fra turen

[ngg_images source=»galleries» container_ids=»9″ display_type=»photocrati-nextgen_basic_thumbnails» override_thumbnail_settings=»0″ thumbnail_width=»240″ thumbnail_height=»160″ thumbnail_crop=»1″ images_per_page=»20″ number_of_columns=»0″ ajax_pagination=»0″ show_all_in_lightbox=»0″ use_imagebrowser_effect=»0″ show_slideshow_link=»1″ slideshow_link_text=»[Show slideshow]» order_by=»sortorder» order_direction=»ASC» returns=»included» maximum_entity_count=»500″]

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar