Jeg kjørte bilen inn Sirikjerkeveien, og tok etter hvert av sydover og parkerte like ved Nordre Østerudseter.

Dagens første mål var Svarttjernhaugen, kun en mindre motbakke østover fra der jeg parkerte bilen. På veien opp svingte jeg innom Svarttjern før de siste høydemetrene mot toppen ble tilbakelagt. Utsikten på toppen var stedvis bra med utsyn mot Sirikirke nordover, og utsikt mot Skrim og Jonsknuten vestover. 
Deretter gikk turen rett vestover, over ryggen på Lågtjernberget til jeg stod ved foten av Lågtjernberget øst. Derfra var det bare å traske opp på toppen i et lettgått og trivelig terreng. Herfra var det ingen utsikt å snakke om.
Neste mål var Kroktjernhaugen, og for å komme dit handlet det først om å komme seg ned til Kroktjern. Deretter var det bare å følge skogsbilvei nordover på vestsiden av vannet, og så sti langs nordsiden av vannet, før jeg kunne begynne på stigningen opp mot Kroktjernhaugen. Også her var terrenget åpent og lettgått, så det tok ikke lang tid før jeg stod på toppen av Kroktjernhaugen. I likhet med Lågtjernberget øst er det ikke noe utsikt her heller, så jeg fortsatte umiddelbart å gå sørover på ryggen av kollen. Etter hvert la jeg kursen vestover og ble fanget opp av skogsbilveien jeg hadde fulgt nordover langs Kroktjern tidligere. Nå ble kursen satt sørover, og jeg passerte i tur og orden Tretjerna og Grastjernet før jeg kom ut på skikkelig vei igjen. Den ble fulgt vest- og nordover til jeg var på høyde med Lytterberget. Der gjorde jeg en avstikker til topps og kunne innkassere enda et PB-element. Pen utsikt mot Slettfjell og Sirikjerke under kraftledningen som barberer toppen.
Veien videre tok meg forbi Kimetjern, før jeg atter var tilbake ved bilen.
Turen var på drøyt 10 kilometer og ble tilbakelagt på snaut tre timer.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar