,

Eggekollen

Turen starter på Eikseterveien, nærmere bestemt på parkeringsplassen langs veien, mellom Kleivdammen og Eggevollen. For å finne riktig sti går vi langs veien mot Kleivdammen. Det er ikke mange meter å gå før vi ser et skilt som som er merket «Eggekollane 2 km». Da vet vi i alle fall at vi er på rett vei, og hvor langt det er igjen. Vi skal følge denne stien helt opp. Etter et par hundre meter på denne stien kommer man til et noe diskre stidele hvor det tar av en litt mindre sti til venstre. Om man følger hovedstien eller den mindre stien spiller egentlig ikke noen rolle. Begge er blåmerka, og de kommer sammen igjen litt høyere opp i lia. Går man stien mot høyre får man etter 300 meter besøk av en sti på høyre side. Dette er en sti som starter nedenfor Kleivdammen. Et greit alternativ for de som har parkert nærmere Lierdalen, eller som har kommet med buss.
Terrenget begynner å bli litt brattere nå, men stien er god så det skal ikke være noe problem å gå opp. Etter hvert vil det ta av forskjellige stier fra hovedstien. Vi lar de være i fred og fortsetter på den blåmerka stien. Da kommer man straks til et stidele hvor to skilt merket «Eggekollen» og «Utsikt» peker mot høyre. Vi går dit. Etter 200 meter åpner terrenget seg og man er kommet til turens mål, Eggekollen/Øksnekollen. Her har Lier Hanggliderklubb en rampe for take-off med hangglider. Så har man en hangglider liggende på loftet finnes det en alternativ vei ned igjen. For de fleste andre blir det å gå tilbake samme vei som man kom.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar