,

Eggekollen, Gjevlekollen og Glasåsen

I påvente av at siste ukes snøfall skal smelte bort og gjøre det mulig å gå til fots i høyden igjen, kan jeg kose meg med noen turer i lavlandet. Jeg tenkte jeg kunne sjekke inn et par turmål i Bedriftsidrettens «Ti på topp»-kampanje. Jeg er jo selv ansvarlig for tre av turene der, og tenkte at det kunne være greit å se hvordan ståa var med et par av de turene, særlig med tanke på om merkinga har fått stå i fred.

Planen for denne lørdagen var å ta en tur opp på Eggekollen, Gjevlekollen og Glasåsen.

Første stopp på turen var Eggekollen. Jeg tok bilen og parkerte den rett nord for Kleivdammen på Eikseterveien. Derfra går det blåmerket sti helt til topps.

Jeg hadde ikke steget mange meter før restene av ukas snøfall ble synlige. Snøfallet hadde gjort terrenget og stien vått og sølete. Det var heldigvis ikke vanskelig å gå opp, og etter et drøyt kvarter var jeg oppe. Her møtte jeg en fyr som hadde tenkt seg ned fra åsen i hangglider, forutsatt at vinden tiltok.
Jeg forlot fyren på toppen og ruslet ned igjen. 35 minutter tok hele turen. Og fyren med hangglideren så jeg aldri noe mer til, hverken i lufta eller i overskriftene i avisen.

 

Neste stopp på turen var Gjevlekollen. Da var det bare å kjøre bilen videre nordover på Vestsideveien til parkeringsplassen på Kanada. Derfra måtte jeg gå 500 meter sørover igjen på veien, til Delekant hvor turistforeningens blåmerkede sti begynner.
Nederst var det i alle fall ikke tegn til snø, men det var bløtt og sølete her også. På rundt 400 moh. begynte snøen. Etter at jeg passerte Skjærsvannet ble det bare mer av den, og herfra og opp til toppen lå det vel et sted mellom 10-15 cm.

 

På toppen var det mindre snø, og dessverre også mindre sikt på grunn av været. Dagen hadde startet med blå himmel, men nå hadde det slått om noe og det var blitt grått med regn i lufta. Gaustadtoppen som jeg hadde tenkt å fange med fotokameraet kunne jeg bare skyte en hvit pinn etter. Jeg ruslet samme vei ned igjen til bilen, og det hele tok meg 2 timer og 45 minutter.

 

Siste stopp på turen var Glasåsen. Dit kom jeg meg ved å kjøre bilen til Tranby og parkere den ved Rotuveien parkering. Jeg gikk via travbanen ved Kraft gård og begynte stigningen opp mot Glasåsen. Den er relativt bratt, men ikke lang, så jeg var oppe ved toppen etter et kvarters gange. Jeg gikk samme vei ned igjen, og var da tilbake ved bilen 35 minutter etter jeg forlot den.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar