, ,

Grottene ved Tverken

Bare en liten tur for å kunne krysse ut et par mål i Ti på topp kampanjen. Jeg kjørte opp til Landfalltjern og parkerte bilen der. Fotturen startet opp veien mot Tverken. Ved Landfallbrenna tok jeg av til venstre og gikk stien over Klemmehøgda. Ved å gå litt utenfor stien på vestsiden av høgda får man et fint utsyn mot eikerbygdene og Jonsknuten. Selve toppen og trigpunktet med benken på Klemmehøgda har ingen utsikt å snakke om.

Jeg fortsatte opp mot Langemyr og gikk derfra skiløypa vestover mot Gamledammen og toppen av Kjøsterudjuvet. Ved Gamledammen fant jeg ikke det jeg var ute etter, men jeg fikk meg i alle fall en fin tur rundt vannet, på en vakker søndagsmorgen. Og andefamilien som holdt til ved vannet behøvde ikke å stresse på grunn av min inntreden. Jeg regner med at det ble mer støy etter hvert denne dagen.

 

Fra Gamledammen gikk turen nordover mot Tverken på skogsbilveien fra toppen av Aronsløypa. Det er ikke store avstander her så jeg var på Tverken etter ikke mange minuttene. Målet nå var et par grotter i Tverråsen rett øst for Tverken. Heller ikke bort til de er det veldig langt, men en del sik-saking på stier fram dit gjør det litt kronglete å nå.

Den første grotta man kommer til kalles kort og godt ”Grotta”, og er stor nok til å gi ly til flere mennesker, ved behov. Den neste grotta, som ligger litt lenger syd i Tverråsen, kalles ”Vesle-Per” og er en noe mindre grotte. Men den er stor nok til å gi skydd for regnværet om det ikke regner vannrett.

 

Fra ”Vesle-Per” fikk jeg viklet meg ut via diverse stier til Tverkenveien ved Steinkjerringa. Derfra var det bare å ”dundre” ned veien til Landfalltjern igjen.

Turen var 10 kilometer, og tok 2 timer.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar