, ,

Tandbergbrenna

Det var på tide å utforske et område av Finnemarka hvor jeg har vært svært lite; området mellom Breiliflaka og Øverskogen. Via Breiliveien fikk jeg kjørt bilen helt inn til hyttene like under Rokketjern.

Turen startet greit på skogsbilvei mot Andtjernsveien, som skulle ta meg rett forbi dagens første mål, Innertandbergsbrenna. Det ble en behagelig tur oppover på god skogsbilvei. Tid om annen åpnet terrenget seg bak meg, og jeg fikk kjempefin utsikt mot Tyrifjorden og områdene rundt og bak. Etter en drøy kilometer var jeg på høyde med Innertandbergbrenna, og jeg forlot veien og kløyv opp lia mot toppen. Herfra og ut var det store deler av turen som måtte gås uten hjelp av sti.

Toppen av Innertandbergbrenna er relativt udefinert, men ved hjelp av GPS’en fikk jeg lokalisert stedet.

Mot det neste målet, Korpåsen, var det bare å gå rett østover i terrenget. Midtveis ligger vakre Ventjern som et veimerke som forteller deg at du er på rett vei. Fra vannet er det bare å finne ryggen av Korpåsen og følge den til det østligste punktet, som er det høyeste. Korpåsen har en veldig bratt sørvestside som sørger for at det er utsikt over områdene mellom denne kollen og mitt neste mål, Snøkollen.

Siden Korpåsen er så bratt, måtte jeg gå en liten runde for å komme ned av den. Men vel nede var det greit å gå mot Snøkollen, til tross for at det var et godt stykke å gå. Området er myrete og åpent så man har som regel god oversikt. Etter å ha krysset et par myrer kom jeg til et vassdrag som rant i riktig retning. Jeg fulgte det til det rant ut i Langtjern. Da befant jeg meg ved foten av Snøkollen og kunne bare sikte meg inn på det høyeste punktet og klyve opp.

Det viste seg at Snøkollen har fantastisk utsikt vest- og sørover i Finnemarka. Jeg nøt denne utsikten en stund før jeg ruslet videre mot dagens siste mål, Tandbergbrennene. Det ligger noen små pytter og tjern mellom Snøkollen og Tandbergbrennene, så jeg navigerte meg fram via disse. På veien passerte jeg også det fargerikt navnede tjernet Rævassbjørn.
Uten altfor store problemer kom jeg meg også opp på Tandbergbrennene. Selve toppunktet har ikke noe utsikt, men litt syd på Tandbergbrennene er det utsikt vestover mot Breiliflaka og Brennåsen.

Tilbake til bilen igjen måtte jeg først navigere meg gjennom et område med myr og tjern før jeg igjen stod ute på Andtjernveien. Derfra var det bare å følge veien jeg hadde gått tidligere på dagen.

 

Turen var på 11,5 kilometer og gikk unna på snaue 3 timer.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar