,

Fra Landfalltjern til Snaukollen tur-retur

Det er maratonhelg i Drammen. Jeg føler meg ikke fristet til å finne fram løpeskoene, men en liten maraton til fots i skogen fristet.

Jeg kjørte bilen inn til Landfalltjern og begynte turen derfra. Målet var Snaukollen på vestsiden av Finnemarka. Raskest vei dit fra Landfalltjern er ca. 17 kilometer, så hele turen ville bli på drøyt 34 kilometer.

Første del av turen var 2 kilometer på ”hovedveien” opp til Tverken, deretter bar det vestover på blåmerket og skiltet sti mot Snaukollen. Neste sikre holdepunkt var Kjøsterudsetra, før jeg kom opp til Lomtjern og terrenget åpnet seg med tynn furuskog og røsslyng og blåbærlyng i bunnen. Terrenget var også til dels myrete, og sånn fortsatte det nesten hele veien vestover. Ved Marivann og Gravningen begynte hyttene og dukke opp, og jeg fikk føling med folk for første gang på turen.

Nerdammen og Mellomdammen ble krysset på den demningen som går mellom de to vannene. På vestsiden av Mellomdammen passerte jeg nydelige Solbergseter. Derfra fortsatte turen på grusvei vestover, først under Kleiveren som jeg var en tur oppe på i fjor, deretter tok jeg av veien og fulgte skiløypa/stien som går langs nordsida av Solbergvannet.

Siden jeg fortsatt samler åser og koller i Finnemarka tok jeg en liten avstikker opp på Storura. Derfra så jeg rett over til neste ås jeg skulle opp på, Lommetjernåsen. Jeg fikk karret meg ned og begynte på neste vei opp. Naturligvis tittet sola fram når jeg var midt i bakken, så svetten drev godt da jeg stod oppe på Lommetjernåsen. Fra Lommetjernåsen gikk jeg raskeste vei ned til grusveien som tok meg til parkeringsplassen ved Ulevann.

Fra Ulevann gikk jeg veien nordover, over Kattåsen som også var en ås jeg måtte opp på. Siden stien går rett over toppunktet var det enkelt å krysse av for denne. Deretter var det en god strekning på en 2-3 kilometer i småkupert terreng til foten av Snaukollen. De siste 500 meterne opp til Snaukollen går i rimelig bratt terreng. Man passerer restene av det som en gang var Snaukollplassen, og 5 minutter etterpå flater terrenget ut på toppen av kollen. Snaukollen har to definerte og adskilte utsiktspunkter. Det sørvestre punktet har nydelig utsikt vestover mot Holtefjell, Jonsknuten og Gaustatoppen. Det nordøstre punktet har perfekt utsikt over store deler av det sørlige Finnemarka.

Siden jeg har vært oppe på Snaukollen et par ganger før brukte jeg ikke mye tid på å se på utsikten, men snudde her og gikk mer eller mindre samme vei tilbake til bilen.
Det var en herlig tur som var på 36 kilometer og 7,5 timers varighet.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar