Andre dag på rad på Vestskauen. Nok en gang var målet å få noen bra bilder med drona. Jeg pekte ut Bjørgeseter som et perfekt mål for turen. Jeg har vært her før og vet at utsikten er av de bedre man kan finne på Vestskauen. 
Det er flere måter å komme seg til Bjørgesetra på. Andorsrud hadde vært den korteste reiseveien, men jeg valgte Fjellskar i Sande som utgangspunkt. Da blir turen verken tung eller lang. Den starter med en stigning opp steinklippen, som Fjellskar er. 5 minutter etter jeg forlot bilen stod jeg oppe på Fjellskar. På grunn av den spredte vegetasjonen som er der var det ikke mulig å få et uhindret utsyn utover Sande, men mellom trærne var det mulig å skimte alt fra Hørtekollen i nord til Sandebukta i syd.

Turen videre gikk nordover på høydedraget som Fjellskar utgjør sammen med Bjørge-slettås. Det var et behagelig terreng å gå i, med lyng og svaberg. Svabergene gjorde at det ble vanskelig å følge stien enkelte steder, men ikke verre enn at det gikk uten for mange minutters tidstap.

Nord for Bjørge-slettås går stien sammen med det som er skiløypa fra Fjellskar om vinteren. Den går forbi Bjørgesetra, så det var bare å følge den fram.

Bjørgesetra er et velholdt tun med i alle fall to beboelige hytter. Det er andre gang jeg er her, men jeg har ikke sett folk her så langt. Sympatisk nok står det en gapahuk i tre for fri benyttelse her, så det er bare å la teltet ligge hjemme.

Bjørgesetra har i seg selv ikke verst utsikt fra vollen, men man oppnår mye mer ved å gå litt opp i lia bak setra. Her ble det hogd for en del år siden, så sikten er nesten uhindret. Nesten, fordi det står igjen et par gamle ospetrær som ikke ble hogd. Det er her drona kommer inn i bildet. Den flyr greit over slike hindringer, og får fri sikt.

Etter å ha fotografert litt pakket jeg sammen for hjemmarsj. I stedet for å gå akkurat samme vei tilbake som jeg kom fortsatte jeg å følge skiløypa da jeg kom til det stedet hvor jeg kunne ha gått opp på Bjørge-slettås. Istedet ble jeg gående rett under i et område som var noe myrlendt. Med tanke på den våte perioden vi akkurat hadde lagt bak oss, var det ikke rart at jeg ble litt våt på beina.
Jeg kom ut på Fjellskarveien litt innenfor der jeg satte bilen, så det ble en liten tur på veien tilbake til bilen.
2 timer etter at jeg forlot bilen var jeg tilbake igjen. Da hadde jeg tilbakelagt snaut 6 kilometer.

[ngg_images source=»galleries» container_ids=»3″ display_type=»photocrati-nextgen_basic_thumbnails» override_thumbnail_settings=»0″ thumbnail_width=»240″ thumbnail_height=»160″ thumbnail_crop=»1″ images_per_page=»20″ number_of_columns=»0″ ajax_pagination=»0″ show_all_in_lightbox=»0″ use_imagebrowser_effect=»0″ show_slideshow_link=»1″ slideshow_link_text=»[Show slideshow]» order_by=»sortorder» order_direction=»ASC» returns=»included» maximum_entity_count=»500″] 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar