Skrimtoppen 2018

Et av de fineste turområdene i Buskerud er Skrim, helt sør i Kongsberg. Det er vel også det minste? Jeg var her et par turer sist sommer. Styggemann ble besøkt fra sørsiden, og Skrimtoppen ble besøkt fra nordsiden. Nå hadde jeg tenkt til å gjenta turen til Skrimtoppen i samme trasè, på vinterføre.

Bilen ble satt igjen ved nordenden av Ravalsjøen. Turen starter på vei så trugene ble fraktet i hendene, men ved demningen nord i vannet måtte de på. På andre siden drar stien eg sørøstover mot Grønlisetra. Terrenget er ikke så bratt her, og jeg var heldig og fant et par trugespor jeg kunne følge. Sporene fulgte stien jeg gikk i sommer så det var tydelig at de som hadde vært der før meg hadde vært ute i samme ærend. Stien er blåmerket, men på grunn av all snøen så var en del merker «borte».

Rett vest for Grønlikollen går stien over i ei ordentlig kneik. Det er ikke mer enn rundt 100 meters stigning, men det er virkelig bratte 100 meter som legges tilbake. På toppen av bakken ser man for første gang siden parkeringsplassen Skrimtoppen. Det er ikke langt igjen da, og det går i et litt slakere terreng, med mindre og lavere vegetasjon.

En drøy time etter jeg forlot bilen stod jeg oppe på Skrimtoppen. Utsikten var jo naturligvis akkurat den samme som i sommer, men kanskje et hakk vakrere med den hvite snøen som en kontrastfarge. Det var en noe sur vind på toppen så stoppet ble ikke lengre enn nødvendig. Det ble litt fotografering og tid for litt drikke.

På turen ned igjen fulgte jeg mine egne spor og var ved bilen 2 timer og 17 minutter etter at jeg forlot den. Da hadde jeg gått drøyt 7 kilometer.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar