,

Gruveåsen 11.05.2018

Nok en merketur for Ti på topp. Siden ruta går fra Gulskogen og opp til toppen av Gruveåsen, så valgte jeg å ta den som en del av turen hjem fra jobb. Jeg gikk elvepromenaden fra Papirbredden opp til Gulskogen og SIF-huset. Derfra bar det gjennom bebyggelsen til Rødgata, og derfra ned til skogkanten. Her går det sti opp til Gosen og under E134. Etter å ha passert europaveien, kommer man fort til anleggsveien som ble brukt i forbindelse med byggingen av E134. Jeg gikk denne litt vestover før det tok av en skogsbilvei jeg fulgte opp til Inntaksdammen på Konnerud.

Deretter måtte jeg navigere meg gjennom bebyggelsen på Hallermoen Vest før jeg kom til en sti som tok meg til foten av Gruveåsen. Derfra og opp var det bare å følge stien som den slynger seg opp åsen. Et sted på veien er det fantastisk utsikt over Drammen og Drammensfjorden. Det kan være verdt å stoppe her og nyte utsikten litt for den kommer ikke tilbake lenger opp på åsen. Men for å fullføre merkinga måtte jeg opp og da tok jeg også turen innom det store radiofyret som står der. Det ble brukt i forbindelse med innflyvningen til gamle Fornebu flyplass. Hva det er blitt brukt til etter av Fornebu ble nedlagt vet jeg ikke.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar