,

Hoggskollen 2018

Jeg har etter hvert blitt kjent på de fleste bilveiene inn i Finnemarka. En av de få jeg ikke har kjørt ennå er veien fra Solbergelva inn mot Nerdammen. I dag skulle denne veien også falle.

Jeg betalte 80 kr i bommen og kjørte inn. Veien virket godt vedlikeholdt, og inne ved Nerdammen var det laget til en kjempefin parkeringsplass.

Fra parkeringsplassen gikk det ikke langt før trugene måtte på, og jeg kunne fortsette nordover langs østsiden av Nerdammen.

Målet for turen var Hoggskollen. Ikke verdens lengste tur, men været var strålende så jeg hadde planer om å somle og kose meg langs løypa.

Nerdammen og Mellomdammen er skilt med en demning som det er mulig å krysse over på. Den blåmerka stien jeg skulle følge opp til Hoggskollen går over denne demningen, så fra nå kunne jeg bare følge de blå merkene resten av turen.

Det var såpass mye snø i terrenget fortsatt at jeg ikke var i stand til å se stien, men noen godt uthviskete ski- og trugespor var det mulig å følge i tillegg til blåmerkinga.

Vegetasjonstypen er åpen furuskog med lyng i bunnen. Et veldig koselig terreng, hvor været kan få litt tak. Og i dag var det litt vær. Lenger nord i fylket måtte de avlyse Skarverennet på grunn av vinden. Så kraftig blåste det nok ikke her nede, men vinden tok godt i kroppen likevel.

Snøen var skikkelig råtten og på god vei til å smelte bort. Flere steder var det smeltet bart store flekker allerede, særlig under trærne. Jeg benyttet muligheten flere ganger til å slå meg ned på slike bare flekker og  slappe av i sola.

Jeg kom meg til slutt opp på Hoggskollen. Det er ikke spektakulær utsikt derfra, til det er vegetasjonen rundt for tett. Men jeg sendte opp drona over tretoppene, og den fikk tatt noen bra bilder av omgivelsene.

Ned igjen var det bare å følge mine egne trugespor.

Totalt var turen på rundt 8 kilometer og varte i 3,5 timer.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar