Kvernberget

Første turdag i Kristiansund skulle bli en myk start. Kvernberget er ikke det høyeste fjellet (205 moh.), men det er et utmerket utgangspunkt for å få litt oversikt over byen. Jeg ante ikke hvor jeg skulle kjøre, men visste at det var mulig å parkere ved Løkkemyra.

Nå ville historien det slik at jeg var litt for rask på rattet og havnet på den andre siden av fjellet, ved Dale. Jeg fikk parkert i et boligfelt, og toppen kunne jeg se så det var bare å finne en vei opp. Mesteparten av nordvestveggen som jeg befant meg ved var rimelig steil og uframkommelig, men på høyre side gikk det opp et skar jeg kunne teste. Jeg la i vei bortetter myrene, skremte opp et rådyr på veien, og kom fram til foten av skaret på kun kort tid.

På avstand så det hele så greit ut, men nå så jeg at det ville bli kronglete, og med en grotte som måtte forseres. Heldigvis var det hele tiden mulighet til å finne feste for både bein og armer, og det var nødvendig med så høye løft jeg var nødt til å ta titt og ofte. Til slutt flatet terrenget litt ut og jeg kunne gå uten å måtte ta henda til hjelp. Derfra gikk det kun kort tid til jeg var fri fra trær og busker og befant meg på snaufjellet. Turen til toppen ble nå bare en lek.

Det er et fantastisk rundskue oppe fra Kvernberget. I nord, vest og sør innhyller Kristiansund fjellet, mens østover går det raskt ned til fjorden og Tustna bak. Etter litt obligatorisk fotografering slo jeg meg ned i lyngen og tok det med ro i sola en times tid.

Fra toppen av et fjell så har man bedre oversikt over alle de stier som går på fjellet, og ned igjen valgte jeg en sti som hadde pen retning mot det stedet jeg hadde satt bilen min. Jeg kom ikke helt riktig ned, men ikke verre enn at det bare var å krysse et boligfelt før jeg var tilbake ved bilen.

Turen var på 3,5 kilometer og gikk unna på 1,5 timer.

 

Bilder fra turen

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar