Det begynner å bli en stund siden jeg har vært på tur i det jeg kaller bakgården min, Vestskogen, så det var på høy tid at jeg satte kursen mot Montebello arena igjen. Målet var Øyvann og Prestevann, for å dronefotografere de.

For en gangs skyld kunne jeg se fram til en tur utelukkende på veier og stier. Det startet med grei stigning på skiløypa som tok meg til Steinmyr. Derfra var det skogsbilvei mot øst, helt fram til det sørøstre hjørnet av Store Øyvann. Jeg fotograferte litt herfra, men målet var egentlig neset diagonalt over vannet, der hvor Gallebergsetra lå tidligere.

På kartet går det en sti langs vannet, bort til det neset jeg skulle til. Og det gjør det forsåvidt i virkeligheten også, men framkommeligheten er betydelig redusert av beverens arbeid. Det ble en hinderløype over og under falne osper og bjørker. Det gikk ikke fort, men jeg kom fram, og fikk tatt noen bilder her også.

For å komme til Prestevannet var det bare å fortsette å gå rundt Øyvann. Jeg kom raskt ut på en skogsbilvei igjen, og fulgte den sørover mot Jøranvann. Det høres jo ut som det er et eget vann, men er bare en lang og trang vik av Øyvann. Uansett, her er det et veidele hvor man kan fortsette rundt Øyvann sørover, men jeg tok veien vestover mot Prestevannet. Etter en snau kilometer mente jeg at jeg hadde gått langt nok. Nå kunne drona gjøre resten. Og det var ikke noe problem å sende den over skogen mot vannet, men da jeg skulle fotografere viste det seg at minnebrikken var full, så det ble ingen bilder.

Slukøret ruslet jeg tilbake til veidelet og gikk denne gangen sørover tilbake til Steinmyr igjen. Deretter fulgte jeg skiløypa/stien tilbake til Montebello arena igjen.

Alt i alt en tur på drøyt 9 kilometer, som jeg brukte 2 timer og 40 minutter på.

Bilder fra turen:

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar