Da var det atter tid for å strekke på beina igjen. Jeg hadde lyst på en tur som i alle fall nærmet seg 20 kilometer, og gjerne med veier jeg ikke har gått før. Langetjern på Mjøndalsskauen ble valgt som et passende mål. Det ville riktignok innebære for en stor del å gå på veier jeg har gått før, men målet ville være nytt område for meg.

Bilen ble parkert ved bommen i Andorsrud, og jeg gikk veien mot Majordammen. Før man kommer så langt som til dammen, svinger veien sydover og går opp lia mot Øyvann. Jeg skulle ikke så langt men jeg fulgte veien et godt stykke oppover. Forbi der man kan ta en snarvei opp via Grodalen, over Faksmyrene og til stedet hvor veien forbi Rønnehue, Plassane og Skulkerud tar av. Den gamle boplassen Rønnehue ligger praktisk talt i veikrysset. For å komme til Plassane var det fortsatt et lite stykke å gå opp langs Finntomtåsen. Plassane er også en gammel bosetting, nå hytte. Den ligger idyllisk til ved Plassanetjernet, og jeg tok en liten pause nede ved vannkanten. Skulkerud som var dagens tredje gamle bosetting lå bare et par hundre meter videre på veien fra Plassane. I likhet med Plassane er den vedlikeholdt og brukes som fritidsbolig. Jeg gikk stille og pent forbi og fulgte veien til dentraff på Gravdalstjernsveien. Ved å ta til venstre kunne jeg ha kommet til Gravdalstjernene etter en kilometer, men jeg gikk til høyre, mot Langetjern. Dette var nytt territorium for meg, og egentlig et ganske stort territorium skulle det vise seg. Jeg fulgte veien, først nordover forbi Kittilsrud, deretter i mer nordøstlig retning mot Nysetra. Etter Nysetra svinger veien mot vest og både Kroktjern og Lorttjern ble passert. Veien rundet sørover langs bredden av Lorttjern, og derfra var det bare et par hundre meter ned til Langetjern. Det ble en liten rast nede ved vannet før jeg snudde og gikk tilbake til bilen. Hjemturen fulgte samme rute som jeg hadde brukt på vei inn mot Langetjern. Hele turen var på 24 kilometer og ble tilbakelagt på 4,5 timer.
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar