, ,

Asdøljuvet

Jeg prøvde meg på Asdøljuvet i fjor høst, men da måtte jeg oppgi forsøket på grunn av vannføringa i elva. Med den tørre sommeren vi har vært gjennom i år burde det ikke være noe problem nå.

Siden sist har det også kommet til en ny parkeringsplass i nærheten av juvet, så anmarsjfasse ble behagelig kortet ned.
Jeg så med en gang at vannstanden i elva var mye lavere enn sist, så jeg følte meg sikker på å komme opp.

Asdøljuvet er ikke en veldig lang tur, max en kilometer til man er oppe, men det er en koselig tur med fossefall, kulper og vegetasjon i skråningene helt ned til elva.

Vel oppe av juvet har man mulighet til å returnere på en sti som går utenfor juvet, men jeg ville først en tur inn til Asdøltjern. Det ligger bare noen hundre meter innenfor toppen av juvet og det er vei å gå på. Inne ved tjernet bestemte jeg meg for å gå en runde rundt det før jeg returnerte til bilen. Det går en blanding av vei og blåmerka sti rundt vannet, så det er en enkel tur, og man kommer ut på veien igjen mellom Asdøljuvet og Asdøltjernet.

Ned lia gikk jeg på stien parallelt, men over juvet.

Turen var på 6,7 kilometer og den brukte jeg 1 time og 42 minutter på.

Bilder fra turen:

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] at det må være lav vannstand for å gjennomføre turen. Ut i skog og mark, Fantastiske Marka og Håkons side har både gode beskrivelser og fine […]

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar