,

Eggekollane

De to siste årene har jeg av forskjellige grunner vært ganske ofte på Øksnekollen, Eggekollenes ytterste topp. Det er derimot lenge siden jeg har gått hele ryggen. Nå var det på tide å gjøre noe med det. 


Jeg kjørte bilen til Eggevollen og startet derfra. Målet var å gå ryggen fra vest til øst. Turen startet med en transportetappe langs lysløypa til jeg kom til vestenden av ryggen. Derfra gikk det i alle fall i gamle dager en blåmerka sti langs foten av kollene på nordsiden. Den gikk østover til det punktet hvor den var på høyde med Storkollen, den vestligste og høyeste toppen på ryggen. Derfra vender stien 90 grader og går rett opp lia til toppen. 

Det var ikke mulig for meg å finne en konsistent sti hele veien mot toppen, selv om jeg kunne følge stykker av den her og der. Men jeg fikk navigert meg til topps på frihånd.


Storkollen består i Peakbooksammenheng av to koller. Jeg gikk opp på Midtre Storkollen først og fikk se en sti som muligens er et bedre valg for å komme seg opp eller ned av kollen enn den jeg valgte. Jeg får sjekke ut det en annen gang.


Fra Midtre Storkollen gikk jeg opp på Storkollen. Det er bare 100 meter i luftlinje mellom de kollene så det ble en rask tur. Storkollen er den høyeste kollen på den åsryggen Eggekollene er, så herfra ville det bare bli utforbakke. Vel, ikke helt. Nede i skaret mellom Storkollen og Eggekollen virket det som om det var alt annet enn nedoverbakke til neste topp. Eggekollen er den midtre kollen på ryggen, og består i seg selv av flere mindre koller. Den beste utsikten er på toppen helt øst. Herfra ser man også greit bort til den siste kollen på turen, Øksnekollen. 


Nede i skaret mellom Eggekollen og Øksnekollen kommer stien fra Kleivdammen opp. Det er nok den mest brukte stien i dette området. Den er raskeste veien til turens beste utsiktspunkt, Øksnekollen. Herfra har man utsikt over den sydlige delen av Lierdalen, og Drammensfjorden mot Svelvik. 

Etter å ha sett litt på utsikten gikk jeg tilbake til skaret og fulgte stien ned til Kleivdammen. Derfra fulgte jeg Eikseterveien tilbake til Eggevollen og bilen.

Turen var på 7 km og tok 2 timer.

Bilder fra turen:

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar