,

Hovlandsfjell

Jeg har i sommer hatt lyst til å ta en tur tilbake til Hovlandsfjell, men på grunn av den ekstreme skogbrannfaren det var store deler av sommeren har innfartsveien til området vært stengt. Men nå i september er det åpnet igjen og turen kunne gjennomføres.

Jeg kjørte som vanlig inn til Sponevollen, og startet turen derfra. Til å begynne med var det å følge veien inn mot Langevannet. Rett før jeg kom fram til vannet tok den blåmerka stien over Hovlandsfjell av fra veien. Derfra ble det en tur opp lia mot Flagervann og den sørlige enden av Hovlandsfjellplatået.

Flagervann er i mine øyne et de mest idylliske vannene i Finnemarka, og jeg brukte litt tid ved vannet før jeg gikk videre mot Hovlandsfjellets høyeste punkt.
Turen fra Flagervann til Hovlandsfjell går i et terreng som jeg synes er veldig trivelig å gå i. Myrlendt terreng med mange småtjern, og tynn furuskog med lyngvegetasjon og åpent berg. Det ble noen koselige kilometere i lett kupert terreng inn til Hovlandsfjell.

Det er ikke noe karikert toppunkt på Hovlandsfjell, men et utsiktstårn på toppen gjør at man kommer seg noen meter over resten av terrenget og vegetasjonen rundt. Derfra har man et fritt rundskue, og er i så måte et av de beste utsiktspunktene i Finnemarka, om ikke det beste.
Tilbaketuren gikk samme vei som jeg kom, og oppsumert var det en tur på snaut 10 kilometer og snaut 3 timer.

Bilder fra turen

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar