,

Eggekollene 2018

Turen starter ved parkeringsplassen ved Eggevollen. Til å begynne med går vi langs lysløypa retning Eiksetra. Etter en kilometer kommer vi til et sted hvor det tar av en blåmerka sti til høyre, opp mot Storkollen. Vi skal opp denne stien. Vær oppmerksom, den kan være litt vanskelig å oppdage.


Herfra, og over hele ryggen, er det den samme blåmerkete stien vi skal følge. Stort sett er det en veldig grei sti å følge, men traseen er kupert så enkelte steder er det litt bratt. Ved fuktig vær kan det også være litt glatt enkelte steder. Innsjekkingspunktet befinner seg på Storkollen, på turens høyeste punkt. Turen over Eggekollene gir mulighet for utsikt flere steder. På høyre side av stien vil det være flere åpninger i vegetasjonen som gir god utsikt sørover. Vær obs på at det er fritt fall ned dersom dere nærmer dere kanten.

I skaret mellom den midtre Eggekollen og Øksnekollen har dere valget mellom å følge stien ned til høyre mot Kleivdammen og Eikseterveien, eller å følge traktorveien retning utsiktspunktet på Øksnekollen. Denne avstikkeren er ikke nødvendig for turen, men anbefales for utsiktens skyld. Tilbake igjen er det bare å gå tilbake dit hvor stien går ned mot Eikseterveien. 
Den siste delen av turen går på Eikseterveien opp til parkeringsplassen på Eggevollen.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar