, ,

Jonsknuten 2018

Trolig Sør-Buskeruds tydeligste topp. Det skyldes ikke fjellets store høyde, for den er ikke mer enn så vidt over 900 meter. Men alt i nærheten rager vesentlig lavere, så den stikker seg ut i omgivelsene og er lett synlig fra store deler av det søndre Buskerud.


Jeg tok turen hit etter å ha blitt dimittert fra Heimevernet. Det er naturligvis flere måter å komme seg opp til toppen på, men jeg tok den enkleste med bil opp til Knutehytta, og til fots derfra. E-verket har lagd taubane det siste stykket opp til toppen, og stien opp for fotfolket går parallelt med denne. 
Jeg fulgte bilveien inn til den nedre stasjonen på taubanen, deretter ble det sti opp langs bekkefaret til en pytt som ligger rett under toppen. 
Hele spaserturen opp er bare på litt over en kilometer, og snaut 200 høydemeter. Utsikten fra toppen er verdt en vesentlig tyngre tur. Siden den er så lett å få øye på fra et utall plasser, er det naturligvis like lett å se et utall plasser fra toppen. Vestover ser man mot Lifjell og Gaustatoppen i Telemark. Nordover ser man mot Blefjell, de øvre delene av Numedal og Norefjell. Østover ser man til Finnemarka, mens sørover stopper sikten ved Skrim. 
Nedover gikk jeg samme vei som jeg kom. 
Turen var på 3 kilometer og tok 1 time og 20 minutter.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar