,

Tverråsen november 2018

En tur jeg i stor grad har gått tidligere. Men området den går i er veldig trivelig så et gjensyn ville være hyggelig. Jeg tok bilen inn til Landfalltjern og gikk videre derfra.

På veien opp mot Tverken går det mange avstikkere. Jeg tok den som går over Klemmehøgda, for å få gått litt i fred og for å kunne gå på en mindre sti. Stien går parallelt med veien opp til Tverken og de kommer sammen like ved sportskapellet.

Herfra fulgte jeg den blåmerka stien nordover mot Goliaten. Det hadde vært kaldt en periode så isen lå på vannet, men ikke lenge nok til at jeg tok sjansen på å gå ut på isen. Så turen gikk videre lang bredden, forbi Goliathytta, mot Tverråsvannet. 
Øst for Tverråsvannet reiser Tverråsen seg mer eller mindre loddrettt opp. I en av de mindre loddrette kløftene i fjellsida er det lagt ut tau slik at det er mulig å komme seg rimelig enkelt og trygt opp til Tverråsutsikten. Kløfta og stien kalles forøvrig Dronningslepet.

Tverråsutsikten har fin utsikt over Tverråsvannet med Hoggskollen og Kampenhaug i bakgrunnen.

Fra Tverråsutsikten gikk jeg rett østover på Tverråsplatået til Skimten. Derfra gikk turen sørover til Skimtvannet før jeg tok strake veien ned mot Tverken og deretter rett sørover til bilen på Landfalltjern.

Det ble en tur på tre timer og et kvarter over tolv og en halv kilometer.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar