,

Nystølsvarden

Prosjektet med å bestige alle kommunetoppene i Buskerud nærmer seg slutten. Denne gangen stod den 4. siste toppen for tur, Nystølsvarden i Gol.

Lat som jeg er tok jeg den enkleste ruta opp. Den innebærer at man kjører inn mot Nystølene, på sørsiden av fjellet. Veien er i prinsippet sperret med bom noen hundre meter før stølene. Bommen var ikke lukket nå, men jeg tok ingen sjanser og parkerte utenfor. Det er for øvrig ikke noen gode parkeringsmuligheter innenfor.

Veien inn til Nystølene ble greit tilbakelagt og deretter begynte motbakkene. Dette er tilsynelatende en mye gått rute for stien opp er tydelig og velbrukt. Fra Nystølene stiger det rundt 200 meter opp til Nystølsvarden, så det var ikke noen krevende tur opp. 
Fra toppen er det et utrolig fint 360 graders rundskue. Nystølsfjellene ligger ganske fritt så det er langt i alle retninger til høyere fjell. Dessverre var det dårligere vær nordover så i den retningen var utsikten hindret av regnbyger og skyer.

Ned igjen gikk jeg samme vei som jeg kom opp.

Turen var på 6,3 kilometer og den brukte jeg 1 time og 45 minutter på.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar