,

Vardefjell

I dag hadde jeg lyst til å kikke litt på Trillemarka. Det er område av Buskerud jeg har vært lite i. Trolig fortjener det videre utforsking enn den turen til Vardefjell, som var dagens mål.
Jeg kjørt opp til Nedre Eggedal og deretter inn Nerdalsveien. Veien innover bringer en langt inn i terrenget, faktisk helt inn mot grensa til Rollag. Her inne ligger det flere hyttefelt, og her er veien stengt for ferdsel for alle andre enn hytteeierne.
Jeg parkerte bilen og gikk først gjennom hyttefeltet og deretter opp mot fjellet. I følge kartet skulle det ikke være noen sti her, men på grunn av alle hyttene har det begynt å danne seg en sti fra hyttefeltet. Jeg hadde naturligvis ingen anelse om hvor denne stien ville føre meg, men jeg antok at det ikke var så mange andre naturlige turmål i området så jeg tok en sjanse på at den ledet mot Vardefjell.
Det viste seg å være en korrekt antagelse. Etter noen svinger rundt myrer og bergknauser gikk stien i riktig retning. Det var et koselig terreng å gå i, med myrer og skog som var på nippet til å bli snaufjell. I de åpne partiene så var det et godt skue utover store deler av Trillemarka, særlig i østlig retning.
Siste stykke mot toppen var markert brattere enn resten av turen, men var likevel av kun kort varighet.
På toppen ser man i alle fall hvorfor fjellet har fått det navnet den har. En stor og forseggjort varde er reist på det høyeste punktet. Utsikten fra toppen er også prima, med Gaustatoppen i vest som et stort landemerke. Ellers ser man det aller meste av Trillemarka herfra. I øst ser man over til Norefjell, og i nord til fjellene i Nore og Uvdal.
Nedover fulgte jeg samme løype som jeg gikk opp.
Turen var på snaut 8 kilometer og jeg brukte 2 timer på den.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar