,

Seteråsen

Stadig lengre nord i Flesberg. Nå var det Seteråsen, helt vest på Holtefjell, som stod for tur. På kartet virket det som det var greiest å komme seg opp dit fra nordsiden.
På veien mellom Bingen og Lampeland fant jeg en lomme jeg kunne sette fra meg bilen i, like ved gården Teigen. Da befant jeg rett nord for Seteråsen, og kunne bare følge høydedraget rett sørover.

I følge kartet skulle det gå en sti fra et jorde på Teigen et godt stykke i riktig retning. Stien viste seg å være ei traktorslepe, men den gikk i riktig retning og var grei å følge, til tross for all snøen. Jeg kunne følge denne nesten helt opp til Øverliåsen, en liten bonustopp på vei mot Seteråsen.

Det var ikke mye å se fra toppen, så jeg ruslet videre sørover og ned i dalen mellom Øverliåsen og Seteråsen. Nede i dalen går det en vei fra Øvre Lia til Hamretjern Jeg fulgte den til østsiden av Hamretjern før jeg forsvant opp lia mot Seteråsen.

Det var for så vidt en grei tur selv om det ikke var noen stier her. Det var bare å sikte på det høyeste punktet, som fra der jeg stod var Seteråsen Nord.

På vei opp åpnet landskapet seg litt og jeg kunne se nordover mot Norefjell. På Seteråsen Nord kunne jeg skimte Blefjell mellom trærne, men ikke all verdens utsikt for øvrig. Men jeg kunne i alle fall se turens hovedmål. Det var bare en kort tur ned en bakke, over en myr og opp en bakke så var jeg der. Brukte nok litt lenger tid enn jeg ville ha gjort på sommeren fordi jeg var nødt til å gå litt zik-zak mellom snøfonnene som fortsatt dominerer på høyder over 600 moh.

Det første jeg så på Seteråsen var en elg. Dessverre var jeg litt for treg med å få fram fotokameraet, så jeg fikk ikke foreviget den.
Det var ikke noe suveren utsikt fra Seteråsen heller så stoppet der ble kort.

Tilbaketuren fulgte i stor grad den ruta jeg gikk opp.

Det var en tur på snaut 5 kilometer, som gikk unna på 1 time og 40 minutter.

 

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar