,

Skjennåsknatten

Helgens andre tur gikk til et område rett sør for det jeg var i i går. Dagens mål var Skjennåsknatten, mellom Numedal og Lurdalen.

Jeg kjørte opp Lurdalen, men ikke så langt som i går. Rett sør for Ulland tok jeg av på en liten veistump med en fin parkeringsmulighet i enden. Der var jeg på høyden turens mål. Nå gjensto bare alle motbakkene.
Jeg måtte gå rett vestover et stykke gjennom skogen for å bli fanget opp av vei som ville ta meg opp det meste av dagens stigning. Det var plankekjøring gjennom lettgått skog, og jeg traff veien fra Søndre Ulland akkurat der jeg ville.

Jeg fulgte denne veien til et veikryss hvor jeg tok veien som gikk vestover og opp lia. Det er et lite stykke opp, men på rimelig god vei var det ikke noe problem. Det lå litt snø i veien enkelte steder, men ikke håpløst vanskelig å forsere.

På veien opp har man «følge» av en stor kraftledning. Denne kraftledningen tar over som ledetråd når veien slutter oppe i lia. Heldigvis er det meste av stigningen unnagjort når veien slutter.
Jeg fortsatte under kraftledningen ca. 3 spenn. Da var jeg helt i enden av nordflanken på Skjennåsknatten. Da var det bare å prøve å holde ryggen sørover til toppen. Progresjonen ble noe hindret av en del snø som fortsatt lå i terrenget, men med hjelp av GPS’en klarte jeg å navigere meg trygt opp til toppen.

Det var ikke suveren utsikt på toppen, men heldigvis var det en god del glipper i vegetasjonen, slik at jeg fikk sett det meste i nærheten: Skrim, Kongsberg, Belfjell, Jonsknuten, Senhovd, Haglebufjellene, Norefjell og Grasåssen ved Hoensvannet.

Tilbake igjen prøvde jeg i så stor grad som mulig å gå samme vei som jeg kom opp, og med noen små avvik klarte jeg det.

Hele turen var på ca. 8 kilometer og jeg brukte 2 timer og 20 minutter på den.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar