,

Haverstingen

Haverstingen i Krødsherad var dagens turmål. Kartet bar ikke bud om at dette er en klassisk turtopp. Det er i alle fall ikke tegnet inn noen stier mot toppen. Derimot går det inn en skogsbilvei fra Havikveien, med god retning mot toppen. Jeg kjørte hit.

Jeg hadde et håp om at jeg kunne kjøre et stykke inn skogsbilveien, for å slippe å måtte gå hele veien inn. Ofte så er slike veier steng med en eller annen form for bom, men i dag hadde jeg flaks og kunne kjøre inn et stykke i skogen. Jeg kom riktignok ikke så langt jeg hadde håpet. Til det ble veien for dårlig etter hvert, men et par kilometer inn kom jeg nok.

Turen fortsatte til fots på samme vei. Etter en kilometer på god vei, endret veien karakter og ble til et godt gjengrodd traktorslep. Men slepet var i alle fall greit å følge selv om det nå begynte å stige mer. Jeg gikk vel ca. 2 kilometer på denne veien. Da sluttet den brått, og resten av turen mot toppen måtte jeg finne min egen vei. I luftlinje var det vel ikke mer enn 300 meter til toppen, så det var ikke noen voldsom utfordring. I tillegg ble navigeringa lettere ved at jeg kunne følge dalsøkket mellom Haverstingen Sørøst og Haverstingen opp til skaret mellom de. Derfra var det bare å følge ryggen en 100-meter opp til topps.

Haverstingen er nesten fri for trær på toppen, så det er bra utsikt derfra. I sør ser man Blodfjell og nedover mot Sokna. Vestover dominerer Norefjell og Krøderen. Nordover ser man til fjellene i Flå og Bukollen. Østover er det områdene vest for Sperillen som dominerer, med Vikerfjell som det viktigste området der.

Tilbake gikk jeg samme vei som jeg kom opp. Det ble en tur på 7,5 kilometer og 3 timer.

Kart:

Bilder:

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar