Dagens tur ble et gjensyn med Lifjell, og Himingen var den utvalgte toppen. Helt i nord på Lifjell ligger den og stikker seg ut med sin karakteristiske pyramideformede fasong, i alle fall ser den slik ut fra E134 mellom Kongsberg og Notodden.

Man kan kjøre ganske nærme fjellet, så gåturen behøver ikke nødvendigvis å bli så lang. Jeg tok av E134 ved Melås bru og fulgte deretter skiltinga mot Gavlesjå og Himingsjå. Rett syd for Himingen er det en stor parkeringsplass. Jeg etterlot bilen der og fortsatte videre til fots. Man kan så og si se rett opp til toppvarden på Himingen fra parkeringsplassen, så man får et godt inntrykk av ruta opp.

Stien starter greit over et rimelig flatt område. Så kommer man til hyttefeltet ved Myregvarv, og da begynner stigningen opp mot toppen. Til å begynne med går den mellom hyttene som ligger oppetter lia. Når hyttene er tilbakelagt befinner vi oss ganske nære den bratte sørveggen på fjellet, og det bærer terrenget og stien preg av. Det er mye stein å forsere, stein som trolig har rast ned fra fjellet. Det gjør stien kronglete å gå. I tillegg er det en del røtter fra vegetasjonen rundt, så det er med på å senke tempoet oppover.

I det minste er det en tydelig sti, så sånn sett er den enkel å følge. Og når man kommer over tregrensa blir den også mer lettgått. Terrenget flater litt ut her oppe og man går vestover på fjellryggen til toppvarden som befinner seg helt vest på ryggen.

På toppen har man et flott rundskue til områdene rundt. Lifjell ligger i sør. Den store steinhaugen Mælefjell ligger hakket lenger mot nord, og videre med klokka kan man se Gaustatoppen, Blefjell, Jonsknuten og Skrim mot horisonten.

Dersom man ønsker kan man gå ned fjellet på vestsiden. Da kan man få en runde ut av turen, og man vil ende opp ved Himingsjå. Jeg hadde et ærende jeg skulle utføre med drona mi på østsiden av fjellet, så jeg endte opp med å gå samme vei tilbake som jeg kom opp.

 

Kart:

Bilder:

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar