,

Selslinatten

I min barndom gikk jeg det såkalte Knuteløpet noen ganger. Det var et turrenn på ski som gikk fra Bolkesjø til Kongsberg. Jeg husker ikke alle detaljer fra turene, men jeg husker at jeg likte terrenget. Nesten snaufjell og bare tynn skog der hvor det ikke var snaut. Nå var tiden i aller høyeste grad moden for et nytt besøk.

Jeg hadde ikke all verdens tid til rådighet, så det ble ikke aktuelt å gå hele den 31 kilometer lange Knuteløpet-løypa. Men et besøk på Selslinatten, som ligger ved traseen, skulle jeg nok få til. Jeg kjørte inn Jondalen, nesten inn til Buvann. Der tar det en vei av sørover i retning Selslinatten. Ved gården Søndre Rua er veien stengt med bom, og jeg måtte fortsette turen til fots. Det meste av turen ville bli tilbakelagt på denne veien. Helt opp til Ruasetra var det fin, kjørbar vei. Deretter var blåmerka sti videre.

Stien går ikke over toppen på Selslinatten, men holder seg nede langs foten av fjellet. Det ble derfor nødvendig å ta av og gå i terrenget den siste veien til topps. Heldigvis er det såpass høyt at det er lett å få oversikt gjennom den tynne skogen, så jeg hadde god kontroll på toppen hele veien, og kunne etter litt klyving glede meg over å ha kommet til topps.

Det var et nydelig rundskue fra toppen. Fjellene i Telemark, Blefjell, Jonsknuten, Skrim og mye mer lå åpent rundt meg på alle kanter. Men det var et forferdelig vindvær, til tross for sol fra nesten skyfri himmel. Det var sånn at det nesten var vanskelig å holde mobilen nok i ro til å få tatt et skarpt bilde.
Etter å ha fotografert litt og tømt sekken for vått og tørt, ruslet jeg ned igjen til bilen. Det ble en retur samme vei som jeg kom opp.
Hele turen var på snaut 10 kilometer, og ble tilbakelagt på 2,5 timer.

 

Kart:

 

Bilder:

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar