,

Vrågåvarden

Vrågåvarden er en av få topper som fortsatt har en intakt vete. Jeg kan ikke huske å ha vært på en topp med en tømmervarde, så dette gledet jeg meg til.

Vrågåvarden ligger i Rollag, omtrent på hyde med tettstedet Rollag. Jeg kjørte opp til Rollag, og derfra over på en vei i skogen mellom Rollag og Sigdal. På toppen av lia opp fra Rollag er det lagd til en grei parkeringsplass for turgåere som skal til Vrågå.

Fotturen starter på skogsbilvei opp til Fløtterudsetra. Derfra er det sti resten av veien. Det er ikke noe problem å følge stien. Det er tydelig at den blir mye brukt, for den er godt oppgått. I tillegg er den blåmerket. Det er greit for enkelte partier går stien på svaberg, som gjør den umulig å se.

Etter hvert som jeg steg i terrenget ble vegetasjonen stadig mer fjellaktig og åpen. Passerte et par idylliske tjern før jeg fikk se dagens turmål. Varden står litt diskre blant trærne på toppen av Vrågåvarden. Da den ble bygd så var det kanskje ikke så mye vegetasjon på toppen. Trærne på toppen gikk vel med til å bygge varden. For det er et solid byggverk. Den må jo være rundt 5 meter høy og noe tilsvarende i diameter.

Det er ikke all verdens utsikt fra varden, men det er skiltet til et utsiktspunkt et annet sted på kollen. Herfra var det bra utsikt over Numedal og over til Blefjell og Senhovd. Og i varmedisen kunne jeg også skimte Gaustatoppen.
Etter å ha sett meg ferdig på utsiktspunktet fortsatte jeg med en liten runde på Vrågåplatået. Kom innom Vrågåhøyden og passerte flere små, idylliske tjern før jeg var tilbake på den blåmerkastien. Derfra var det grei tur ned til bilen.

En tur på 6,6 kilometer og 2 timer.

Kart:

 

Bilder:

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar