,

Hestgjuvnatten

Et av de mer karakteristiske fjellene vi har i Buskerud er Hestjuvnatten. Med sin karakteristiske sukkertoppform er den godt synlig fra mange plasser. Jeg har sett den mange ganger der den ligger rett øst for det store Norefjellmassivet. Nå var det på tide med et besøk.

Greiest vei til topps går fra veien opp mot hyttefeltet ved Gulsviksetra, rett øst for Norefjell. Ved Solbu går det av en vei man kjøre inn og parkere ved. Det er stengt med bom så fotturen starter her. De første par kilometrene følger man denne og andre veier til foten av nordryggen på Hestjuvnatten. Deretter går det en dårlig skogsbilvei enda et stykke oppover lia, før man må klare seg uten sti resten av veien opp. Det er til dels bratt gjennom skogen. På et tidspunkt måtte jeg også ta hendene til hjelp for å komme meg oppover.

Etter en halv kilometer i god motbakke flater det litt ut. Her forsvinner også skogen gradvis og gir rom for snaufjellet. Det var i alle fall deilig å få den oversikten som skogen fratok en lengere nede i lia, og man ser at det ikke er så langt igjen til Nordre Hestjuvnatten. Og derfra til Hestjuvnatten er det enda kortere.

Utsikten fra toppen er vid, særlig sørover. I vest stirrer man rett inn i Høgevardemassivet, og i øst ser man over Krøderen til fjellene sør for Vassfaret. Men sørover ser man i alle fall helt til Finnemarka nord for Drammen.

Tilbake til bilen gikk jeg samme vei som jeg kom opp. Det ble en tur på 8,5 kilometer, som jeg brukte snaut 3 timer på.

Kart:

Bilder:

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar