,

Vestskauen

På en dag hvor man kanskje burde brukt tiden på å lete etter meteoritter i Finnemarka, valgte jeg å ta en tur i Drammens sydligste skogområde.

Jeg kjørte inn til Andorsrud og startet turen derfra. Målet var Øyvann, midt inne i marka. For å komme dit tok jeg blåmerka sti fra Andorsrud, opp mot Svinkekollen og til Saggravdal. Derfra var det skogsbilvei videre inn til Øyvann. Det er en stund siden jeg har kommet inn til Øyvann fra denne kanten, og det er tydelig at man glemmer fort hvor mye stigning det er, også etter at man har kommet til Saggravdal.
Men jeg kom meg greit fram til vannet og spiste en ørliten niste før jeg gikk videre.

Neste mål var Presteseter. Det er stort sett skogsbilvei dit også. Kun litt sti på slutten, da setra ligger litt oppe i en skråning. Nytt siden sist jeg var der, er en vei helt opp til hytta. Den kommer opp fra en annen kant enn det jeg gjorde. Verandaen på setra er også utbedret, så det er tydelig at det er folk der fra tid til annen. Det var ikke folk der nå. Brukes nok mest i jakttida, denne setra.

Tilbake igje fulgte jeg først blåmerka sti over Vidvangsåsen, og ned til Svartevannet. Deretter ble det skogsbilvei fram til Dammyra, hvor jeg tok en annen skogsbilvei videre. Jeg fulgte den så langt den gikk, og der den sluttet fortsatte jeg på blåmerka sti mot Rønnehue.

Fra Rønnehue gikk ferden videre på skogsbilvei tilbake til Andorsrud.

En fin tur i varmt vær. Jeg skal nok prøve å lage variasjoner av denne turen, med besøk bortom Bjørgesetra og via Heia.

Kroppen var noe dau i dag, og problemet med at jeg mister stemmen vedvarer.

Av dyrespottinger kan nevnes hare, en andefamilie, tiur og bever.

Kart:

Bilder:

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar