,

Glitre 15. januar 2022

Da var 2022 i gang for meg også. Planen var å banke i gang turåret med en runde inn til Glitre.

Jeg var litt usikker på føret, men tok en sjans på at Glitreveien var greit måket. Det bor jo tross alt noen inne ved Glitre.

Jeg reiste inn til bommen ved Sjåstad og fortsatte til fots derfra. Føret var egentlig helt fint. Jeg gikk med vanlige joggesko, med tilgang til brodder i sekken. De skulle jeg ikke trenge på turen.

Fram mot Veslesetra bar veien preg av all skogsdriften som skjer i dette området nå. Om ikke annet var det enkelt å gå i sporene til skogsmaskinene.

Ved Veslesetra tok jeg den nordlige veien videre, mot Saga. Her hadde det vært mindre trafikk, men veien var brøytet, og jeg var så heldig at en løypemaskin trolig hadde kjørt her litt tidligere, for spora i beltene hadde hakket opp isen som lå i veien. Ved Saga hadde løypemaskinen naturlig nok dratt nordover mot Sneisene, der hvor skiløypa går, så jeg måtte fortsette bortover mot Glitre på en mindre preparat vei.

Etter hvert stoppet brøytinga også, så jeg måtte gå i et hjulspor fra en bil som hadde forsert løssnøen. Det var oppimot 40 cm snø enkelte steder.
Etter å ha gått i hjulspora noen kilometer endte veien ut i Glitreveien igjen, helt nord ved Glitre, i Gørrbuvika.
Derfra var det å gå tilbake igjen til Veslesetra, først langs Glitre, dernest over Tranemyrene.

Fra Veslesetra gikk jeg samme vei tilbake som jeg hadde kommet inn.

Kart:

Bilder:

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar