,

Nattjernåsen

Dagens turmål var Nattjernåsen, høyeste punktet i skogene mellom Snarum og Prestfoss. Fra det stedet jeg hadde tenkt å parkere var det ikke snakk om noe spesielt lang og krevende tur. Den største utfordringen på turen ble faktisk å få bilen opp på parkeringsplassen. Det har vært hogd litt i terrenget, og skogsmaskinene hadde etterlatt seg spor i veien som en Auris hadde litt problemer med å forsere. Men jeg fikk lurt bilen opp, og startet fotturen i et nydelig vær.

Som sagt, dette er ikke noen lang tur fra parkeringsplassen ved Værtjern. Turen startet på fin sti sørover og i slak stigning. Etter en veldig kort kilometer, kom jeg utpå blåmerka sti fra Støvernsetra mot toppen, og fortsatte nordover mot toppen på denne.
Etter en kort tid kom jeg tvers over tunet til Høgsetra, en veldig fin plass oppe i åsen hvor setervirksomheten nopk har opphørt, men gitt rom for et par fritidsboliger. Setra ligger på en kant av åsen, med en flott utsikt østover over flatbygdene i Modum og over mot Tyrifjorden.

Ytterligere 15 minutter senere stod jeg på toppen av Nattjernåsen. Toppen har et utsiktstårn, og derfra er det uhindret utsikt i alle retninger. Av de mange punktene man kan feste øynene på kan nevnes, Norefjell, Haglebufjellene, Andersnatten, Gaustatoppen, Jonsknuten, Finnemarka og Tyrifjorden.

Ned til bilen fulgte jeg mine egne spor, og det samme gjaldt for turen ned med bilen.

Kart:

Bilder:

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar