,

Røysjømarka

Røysjømarka, så nært men akk så fjernt. Her har jeg ikke vært siden morfar og jeg isfisket litt her på 80-tallet. Jeg tenkte det kunne være fint å se seg litt om her inne igjen i dag. Været var litt ustadig, så en lengre tur fristet egentlig ikke. I tillegg hadde jeg et par nye sko som jeg ikke visste hvordan ville oppføre seg.

Oppdaget fort at man nå kan komme lenger inn Røysjøveien med bil enn det bestefar og jeg kunne i sin tid. Og det er jo greit for da slipper man å gå de verste motbakkene. Det er lagd til en fin parkeringsplass rett nedenfor der bommen står i dag.

Så da var det bare å legge i vei på ganske flat mark. Etter hvert som jeg gikk innover på veien var det flere formasjoner og bekker jeg dro kjensel på, selv om det sikkert er 35 år siden jeg var her sist.

Inne ved avkjøringa til Røysjø vannverk, tok jeg en sti som går over Steinkleiva og ned til Røysjø. Det var en god sti, blåmerket, som virket å være menneskeskapt en gang, for steinunderlaget virket mer tilvirket enn naturlig.

Nede ved Røysjø fortsatte jeg over dammen og videre på åsryggen mellom Røysjøkupa og Langevannet. Etter en kilometer var jeg ute på skogbilvei igjen, og fulgte den helt syd av Langevann. Her kommer man utpå Røsjøveien igjen og kan velge om man vil gå videre inn i terrenget eller tilbake mot bommen. Jeg valgte tilbake mot bommen.

Det første vannet man kommer til etter å ha rundet sørenden av Langevann er Veslevann. Det var gjerne her vi fisket i gamle dager. Jeg har bare minner fra vinterstid her, men det var ikke vanskelig å kjenne igjen vannet.

I nordenden av Veslevann ble jeg truffet av en alvorlig regnbyge. Det hadde vært behagelig regnfritt så langt, men nå fikk jeg igjen, med renter. Akkurat da var jeg glad jeg ikke hadde gjort mer ut av turen, for nå ble det både vått og kaldt.
Jeg satte opp farta litt og kom meg tilbake til bilen. Da stoppet naturligvis også regnet.

Det var en fin tur i et område jeg nok bør vende tilbake til ganske snart. Jeg er litt usikker på hvor lett det er å få til gode rundturer her, men det er noe merking og skilting i skogen, så det kan være bedre muligheter enn et vanlig topografisk kart gir inntrykk av. Jeg får skaffe meg et turkart over området, så får vi se.

Kart:

Bilder:

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar